הפקולטה להנדסה אזרחית

קמפוס הטכניון, חיפה

תכנון מבנה הפקולטה להנדסה אזרחית ע"ש יצחק רבין בקריית הטכניון שבחיפה, מהווה המשך והרחבה של מבנה הפקולטה הותיק להנדסה. המבנה תוכנן בהתאם לגישות סביבתיות משמרות החוסכות אנרגיה, והוגדר על ידי המשרד להגנת הסביבה כ"מבנה ירוק".

תכנון המבנה מנצל את שיפוע הקרקע המשמעותי ויוצר מבנה מדורג הנפתח אל צירי הולכי הרגל והתנועה המוטורית במספר אזורים, הן במפלס העליון והן במפלס התחתון הצמוד לכביש הגישה. המבנה משתרע על פני שטח של 10,000 מ"ר, מתחבר בגשר עילי אל מבנה הפקולטה להנדסה הותיק וכולל שבעה מפלסים חלקיים. התכנון מקפיד על נושאים של ניצול אנרגטי מיטבי, בידוד, מיזוג אוויר, צריכת מים, אקוסטיקה, גינון חכם התומך בשמירה על הסביבה ושימוש מושכל בפסולת בניה.

הפרויקט מתוכנן סביב חלל מרכזי משותף אליו נפתחים המעברים המקיפים את החלל ופונים אל חדרי ההרצאות, לכתות, לספריה  המרכזית, חדרים אישיים ולמזכירות. הפרויקט לוקח בחשבון שיקולים סביבתיים שונים תוך  מאמץ למזעור הנזקים הסביבתיים העלולים להתרחש מעצם הקמתו והוא תוכנן להביא לניצול מרבי של המשאבים הטבעיים הזמינים כמו אור, אוויר וטמפרטורה.

משרד לרמן אדריכלים ומתכנני ערים את תכנית האב הכוללת לקמפוס הטכניון.

© כל הזכויות שמורות